Menu


Scildon in Hilversum is op zoek naar een 

ACTUARIS met kennis van assets 

(afdeling Beleid & Advies - 38 uur per week)

Wat ga je doen? 
Voor de afdeling Beleid & Advies zijn we op zoek naar een brede actuaris, met kennis van asset-gerelateerde onderwerpen. Je adviseert het Senior Management en Directie en creëert draagvlak. Het aandachtsgebied is breed en kan bij eventuele lacunes ook verder worden ontwikkeld. Aandachtsgebieden zijn: 

 • De ontwikkeling en het onderhoud van de interne ALM-modellen en modellen voor renterisico-maatstaven;
 • Het adviseren over ALM risico’s en balansoptimalisatie naar de Asset & Liability Committee (ALCO) op een sturende manier ten aanzien van ALM transacties;
 • Het adviseren over de investment policy;
 • Het meewerken in stresstests (ORSA) voor wat betreft de assets; 
 • Het waarderen van de assetportefeuilles iom de afdelingen beleggingen en van (embedded) opties en het uitvoeren van analyses daarop;
 • Het analyseren van ontwikkelingen van de solvabiliteit en embedded value, met name als gevolg van economische ontwikkelingen;
 • Het beantwoorden van vragen van het senior management en externe partijen ten behoeve van balansoptimalisatie, kapitaalmanagement en kapitaalallocatie;
 • Een bijdrage leveren aan adequaat risicomanagement, waaronder hedging; 
 • Het uitvoeren van assumptieonderzoeken op het gebied van sterfte en/of verval; 
 • Het beantwoorden van allerlei vragen vanuit de organisatie, bijvoorbeeld op het gebied van tarifering, PRIIPS, tooling en productkenmerken;
 • Het beantwoorden van uitvragen van De Nederlandsche Bank of Chesnara, onze aandeelhouder.

Als Senior Actuaris heb je overzicht en een brede kennis. Jij draagt, in een team van 3 mensen, zowel zelfstandig als in teamverband bij aan een financieel en commercieel gezonde bedrijfsvoering. In integrale projectteams wordt een belangrijke input geleverd aan de ontwikkeling van nieuwe en bestaande producten en aan de implementatie van moderne wet- en regelgevingen die voor onze organisatie gelden, zoals Solvency II en alles wat onderdeel uitmaakt van goed en adequaat risicomanagement. Kennis van programmeren is een pre. Inrichting gebruik, beheer, maar ook met modelleren in Phyton of Prophet of vergelijkbare systemen is een sterke pre, handigheid met Excel en acces een must. 

Bij Scildon zijn sterke communicatieve vaardigheden belangrijk. Je hebt plezier in het vertalen van complexe analyses naar, ook voor niet-actuarissen, begrijpelijke haarscherpe verklaringen en voorstellen, zodat analyses focussen op de juiste zaken en beslissingen goed worden onderbouwd. Scildon is een middelgrote verzekeraar, waardoor je snel verantwoordelijk bent voor veel actuariële aspecten op het gebied van Leven en Pensioen. Ook verwachten we dat je waar nodig ondersteuning kan geven aan het “Finance & Actuariaat team”, bijvoorbeeld bij het vaststellen van grondslagen of het uitvoeren van analyses ten behoeve van rapportages, kortom een hele brede rol!

De afdeling
De afdeling Beleid & Advies bestaat uit de aandachtsgebieden (1) Pricing & Productontwikkeling, (2) Advies over capital management, allocation en generation, (3) Vaststellen assumpties, (4) ALM en Hedging (5) Herverzekering (6) Algemene ondersteuning van de business (7) ORSA-rapportage en (8) Ad-hoc vragen Chesnara en De Nederlandsche Bank. De afdeling wordt aangestuurd door de Chief Actuary. Je rapporteert aan de Chief Financial & Risk Officer. Wij zijn een sterk en gedreven team en gaan respectvol met elkaar om. 

Wat vragen wij? 

 • Een afgeronde WO opleiding, in een kwantitatieve richting (bij voorkeur in wiskunde, econometrie of actuariaat) 
 • Tenminste vijf jaar relevante ervaring op het gebied van levens- of pensioenverzekering als Actuaris AG waarvan minimaal 3 jaar ervaring binnen ALM of Risk Management bij een (levens)verzekeraar bank of binnen de consultancy, met relevante kennis op het gebied van het modelleren van opties / ALM modellen: 
 • Brede financiële achtergrond; kennis van Solvency-II (binnen levensverzekeringen),  en andere relevante wet- en regelgeving is noodzakelijk; 
 • Ervaring met (financieel) risicomanagement;
 • Ervaring met IFRS 17 is een sterke pre;
 • Ervaring met analyseren en modelleren in bv Matlab, Phyton of R; 
 • Kennis van SQL;
 • Ervaring met projectietools zoals Prophet;
 • Affiniteit met werken in projecten of projectmatig werken;
 • Uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels;
 • Competenties; Beschik je over overtuigingskracht, het vermogen om goed te luisteren en te adviseren? Ben je vasthoudend en resultaat- en oplossingsgericht? Kun je daarnaast gestructureerd werken met oog voor detail? Als je jezelf hierin herkent, dan maken we graag kennis met jou!

Ons aanbod
Naast een jaarcontract (met intentie verlengen/vast) en een uitdagende functie biedt Scildon goede arbeidsvoorwaarden. Medewerkers krijgen een eindejaarsuitkering.. Je maakt deel uit van een hecht team, waarbij volop ruimte is voor eigen inbreng en ontwikkeling. Kortom: een mooie uitdaging binnen een dynamische omgeving in de verzekeringsbranche! 
Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Annemieke Hartendorp, Chief Actuary en medewerker Beleid & Advies via 035-6252500 of Lydia van der Wal, HR Adviseur (035 - 6254816). Je schriftelijke sollicitatie met motivatie en CV ontvangen we graag via de sollicitatielink. Een extern assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij zijn Scildon.
Wij helpen met producten op het gebied van vermogensvorming, pensioenen en risicoverzekeringen particulieren en bedrijven hun financiële doelstellingen te realiseren tegen zo laag mogelijke premies en kosten. We bieden mogelijkheden die de financiële toekomst van klanten en hun nabestaanden veiligstellen. Dat is onze missie; “Nu voor Later”. We doen dat met betrokken medewerkers, die vragen en opdrachten altijd snel en met kennis van zaken behandelen. 
Met elkaar werken we iedere dag hard aan de ontwikkeling van een bedrijf met een aantrekkelijk leef- en werkklimaat. Waarin we ons thuis voelen en het naar ons zin hebben. We streven naar een goede balans. We bieden een inspirerende werkomgeving waarin je kansen en ruimte krijgt om te groeien. Binnen Scildon zijn de lijnen kort en de werkzaamheden divers. We hebben de afgelopen zes maanden vanuit huis gewerkt. In de tussentijd is ons pand verbouwd, en hebben wij met elkaar Scildon draaiend gehouden, met succes!  Wij kijken er naar uit om weer gezamenlijk in ons nieuwe pand te kunnen werken. Gezien de richtlijnen van de overheid, moeten wij hier zorgvuldig mee omgaan. Wij zullen daarom zolang het noodzakelijk is, nog wat langer grotendeels vanuit huis blijven samenwerken.

Wij vinden het belangrijk om onze bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zo is er een uitgebreid vrijwilligersprogramma bij verschillende instanties, zoals Sherpa, waarbij veel collega’s betrokken zijn. We steunen goede doelen en ondernemen duurzaam. We doen ook graag mee aan sportevenementen, zoals de Hilversum City Run, ons jaarlijkse Scildon tennistoernooi en de Roparun. Er heerst een informele en open cultuur binnen Scildon. Als je hier werkt, word je uitgedaagd om je steeds aan te passen aan de veranderende omgeving. Wij vinden het leuk om ons te blijven ontwikkelen. Vanaf januari 2020 zijn we daarom ook over gestapt van een traditionele manier van beoordelen naar een vorm van beoordelen waarin feedback en continu in gesprek zijn leidend zijn. Jij bepaalt je eigen koers van jouw carrière en wij ondersteunen je daar graag mee.

We blijven op koers door onze merkwaarden; slagvaardig, verbindend, deskundig en vooruitstrevend. Wij willen echt het verschil maken en daarom streven wij naar steeds betere dienstverlening. En met succes. De afgelopen jaren zijn wij door Adfiz uitgeroepen tot de beste zakelijke (pensioen)verzekeraar. En daar zijn we trots op!

 Het raadplegen van online informatie kan deel uitmaken van ons selectieproces.