Menu


Mooie kans voor een ervaren (verander)manager om leiding te geven aan de transitie van een compact en stabiel verzekeringsbedrijf naar een flexibele online dienstverlener. 

Stel, je mag meebouwen aan een nieuw online servicebedrijf. Inspirerend leidinggeven aan een team productspecialisten, business- en informatieanalisten en ICT’ers. Innovatieve projecten opzetten en coördineren. De beste oplossingen zoeken en implementeren voor een nieuw klantenplatform. Gaat je hart hier sneller van kloppen? Ben je een verandermanager met ervaring in een vergelijkbare omgeving? En heb je voldoende kennis van Informatica, Lean Six Sigma, Scrum en liefst ook (pensioen)verzekeringen om al deze taken tot een succesvol einde te brengen? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe 

Manager Product & Techteam

Hilversum, (32-38 uur per week)

In een team met de Senior Manager Zakelijk en de Manager Client Serviceteam breng jij de nodige agile- en scrum-ervaring in voor de transitie van Scildon tot sterke online dienstverlener. Je geeft coachend leiding aan het team (14fte) dat verantwoordelijk is voor (scrum) ontwikkeling en beheer van pensioenproducten, inrichting van de ICT-omgeving en ook het vorm geven aan de online ‘customer journey’. We bouwen onze applicaties zelf, maar dit gaat mogelijk veranderen. Daarover nadenken is dus óók jouw opdracht. Kortom… werk aan de winkel. Enkele concrete taken: 

 • Het team coachen met oog voor individuele kennis, ervaring, talenten en ambities;
 • Bijdragen aan een doortimmerd business plan voor de zakelijke levensverzekerings- en pensioenmarkt;
 • Zorgen voor (door)ontwikkeling van nieuwe producten, processen en/of (verzekeringstechnische) applicaties;
 • Breder in het bedrijf introduceren en implementeren van scrum/agile werken;
 • Verantwoordelijk voor Business Process Management en Quality Assurance in brede zin, zodat we continu blijven verbeteren en onze kwaliteitsnormen blijven halen.

Ruime ervaring met coachen van verandering 
Al zijn wij zeker geen grote, logge verzekeraar, toch gaat ook bij ons verandering niet zonder horten of stoten. Het omschakelen naar een nieuwe aanpak begon medio 2017 met het maken van een transitieplan en onze naamsverandering, maar eigenlijk zijn we nog maar net begonnen. Jouw functie is gecreëerd om het proces vaart te geven en op gang te houden. Dit vraagt om relevante managementervaring en kennis van technieken als Lean en Agile en een stevige stijl van leidinggeven, met de nodige empathie. Een tweede of derde carrièrestap, schatten we in. Wij vragen in ieder geval:

 • WO-niveau richting Informatica met aantoonbare relevante managementervaring;
 • Zes à acht jaar relevante ervaring, bij voorkeur in pensioen- of verzekeringsbranche;
 • Ruime ervaring in procesverbetering met Lean Six Sigma Orange/Green Belt en Agile;
 • Thuis in het opzetten en aansturen/coördineren van product- en ICT-ontwikkelprojecten;
 • Menselijke managementstijl, oog voor talent en ontwikkelingskansen (ook voor jezelf).

Bijdragen aan ontwikkeling van nieuw platform 
Interessant aan deze positie is dat je gedurende een aantal jaren een belangrijke bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van een nieuwe digitale verzekeraar op de fundamenten van een bestaand en succesvol bedrijf. Het vormgeven en aansturen van dit transitieproces is niet gemakkelijk, maar wel zeer bevredigend. En leerzaam! Dit is echt een functie waarin je je meerwaarde kunt bewijzen en je reputatie als manager van innovatie kunt vestigen. Ons aanbod omvat verder:

 • Salaris afhankelijk van ervaring tot maximaal 85K per jaar; 
 • Wij faciliteren je ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen;
 • Prima secundaire voorwaarden, waaronder natuurlijk een uitstekende pensioenregeling.

Je volgende carrièrestap start hier…
Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Rob van Mazijk, Directeur Zakelijk of onze Recruiter Lydia van der Wal (035-6252500). Je schriftelijke sollicitatie met motivatie en CV ontvangen we graag via de sollicitatielink. Een extern assessment is onderdeel van de procedure.

Wij zijn Scildon!
Wij helpen met producten op het gebied van vermogensvorming, pensioenen en risicoverzekeringen particulieren en bedrijven hun financiële doelstellingen te realiseren tegen zo laag mogelijke premies en kosten. We bieden mogelijkheden die de financiële toekomst van klanten en hun nabestaanden veiligstellen. Dat is onze missie; “Nu voor Later”. We doen dat met betrokken medewerkers, die vragen en opdrachten altijd snel en met kennis van zaken behandelen. 

Met elkaar werken we iedere dag hard aan de ontwikkeling van een bedrijf met een aantrekkelijk leef- en werkklimaat. Waarin we ons thuis voelen en het naar ons zin hebben. We streven naar een goede balans. We bieden een inspirerende werkomgeving waarin je kansen en ruimte krijgt om te groeien. Binnen Scildon zijn de lijnen kort en de werkzaamheden divers. De aankomende maanden zal ook ons kantoorpand een flinke make-over krijgen. Daar kijken we naar uit! 

Wij vinden het belangrijk om onze bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zo is er een uitgebreid vrijwilligersprogramma bij verschillende instanties, zoals Sherpa, waarbij veel collega’s betrokken zijn. We steunen goede doelen en ondernemen duurzaam. We doen ook graag mee aan sportevenementen, zoals de Hilversum City Run, ons jaarlijkse Scildon tennistoernooi en de Roparun. 

Er heerst een informele en open cultuur binnen Scildon. Als je hier werkt, word je uitgedaagd om je steeds aan te passen aan de veranderende omgeving. Wij vinden het leuk om ons te blijven ontwikkelen. Vanaf januari 2020 stappen we daarom ook over van een traditionele manier van beoordelen naar een vorm van beoordelen waarin feedback en continu in gesprek zijn leidend zijn. 

We blijven op koers door onze merkwaarden; slagvaardig, verbindend, deskundig en vooruitstrevend. Wij willen echt het verschil maken en daarom streven wij naar steeds betere dienstverlening. En met succes. De afgelopen jaren zijn wij door Adfiz uitgeroepen tot de beste zakelijke pensioenverzekeraar. En daar zijn we trots op! 

Het raadplegen van online informatie kan deel uitmaken van ons selectieproces.