Menu


Mooie kans voor een ervaren communicatie professional om richting en uitvoering te geven aan innovatieve marketing- en communicatieconcepten. Daarmee help je Scildon zich nog beter te onderscheiden op de markt van levensverzekeringen en pensioen. 

Stel, je mag meebouwen aan het merk Scildon als de beste pensioen- en levensverzekeraar in Nederland. De transitie naar een digitale wereld voor klanten en distributiepartners, de ontwikkeling van customer journeys en het innoveren van klantproposities en bedieningsconcepten. Word jij hier enthousiast van? Ben je een communicatieprofessional met ervaring in de financiële dienstverlening en heb je voldoende kennis van de nieuwste marketing- en communicatietechnieken om van deze uitdagingen een succes te maken? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe 

COMMUNICATIEMANAGER op de afdeling Marketing & Innovatie
(24-28 uur per week)
op ons kantoor in Hilversum.

De afdeling Marketing & Innovatie is verantwoordelijk voor strategische-, operationele marketing- en communicatieactiviteiten. Zo geeft de afdeling vorm aan het strategisch beleid en de lange termijn doelstellingen van de organisatie. Het optimaliseren van de klantwaarden, positionering, branding en het distributiebeleid zijn hierbij belangrijke thema’s.De strategie wordt door jou en je collega’s vertaald in marketing- en communicatieplannen voor de verschillende doelgroepen van Scildon. De salescommunicatie naar de onafhankelijke financieel adviseurs waarmee Scildon samenwerkt, is een belangrijk component. De ontwikkeling van nieuwe innovatieve communicatieconcepten is één van de uitdagende onderdelen van je takenpakket. Dit moet bijdragen aan het onderscheidend vermogen van Scildon in de markt. De pay off “Scildon maakt écht het verschil” is een leidraad bij al onze activiteiten.
Voor de openstaande vacature ligt de focus op de marketing en communicatie van de zakelijke producten van Scildon. Dit zijn onder meer het Prisma Pensioen (een collectief pensioen voor MKB-bedrijven) en het DGA-Pensioen. 

Enkele concrete taken:

 • Bedenken, initiëren en uitvoeren van marketingacties, communicatie-uitingen en verkoopconcepten;
 • Inhoudelijk vormgeven van bijeenkomsten en evenementen die wij voor de met ons samenwerkende adviseurs organiseren;
 • Ontwikkelen marketingcampagnes en customer journeys voor adviseurs, werkgevers en werknemers. Aansturen van bureau’s die je daarbij ondersteunen;
 • Ontwikkelen, testen en monitoren van online navigatie en salesfunnels op websites en digitale portalen;
 • Initiëren van nieuwe klantwaardenproposities;
 • Opstellen van teksten voor mailings en communicatiematerialen. 

Zelfstandige netwerker
De afdeling Marketing & Innovatie werkt nauw samen met de Business Lines Particulier en Zakelijk. Belangrijk onderdeel van deze samenwerking is het creëren van draagvlak voor nieuwe ontwikkelingen. Ook inzicht in wensen en eisen van in- en externe stakeholders is een belangrijk onderdeel bij de uitvoering van je werkzaamheden. Wij vragen in ieder geval:

 • HBO+ werk- en denkniveau;
 • Tenminste 5 jaar ervaring in marketing en communicatie bij voorkeur in de financiële sector;
 • Klantgerichte instelling. Nieuwsgierig naar wensen en behoeften van klanten;
 • Analytisch vermogen om vanuit een grondige kennis vanuit de markt en trends, innovaties te ontwikkelen;
 • Overtuigingskracht om stakeholders te informeren en mee te nemen in de plannen en voorstellen. Vanuit het gecreëerde draagvlak zorgdragen voor realisatie.

Ons aanbod
Ons aanbod omvat:

 • Salaris afhankelijk van ervaring tot maximaal € 70.000 per jaar op fulltime basis;
 • Wij ondersteunen je ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen;
 • Prima secundaire voorwaarden, waaronder natuurlijk een uitstekende pensioenregeling. 

Je volgende carrièrestap start hier…
Voor meer informatie over deze functie kun je bellen Dick de Kruijk, Manager Marketing & Innovatie 035 - 625 25 35 of de Recruiter Lydia van der Wal (035 - 625 25 00). Je schriftelijke sollicitatie met motivatie en CV ontvangen we graag via de sollicitatielink. Een extern assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure. 

Wij zijn Scildon. 
Wij helpen met producten op het gebied van vermogensvorming, pensioenen en risicoverzekeringen particulieren en bedrijven hun financiële doelstellingen te realiseren tegen zo laag mogelijke premies en kosten. We bieden mogelijkheden die de financiële toekomst van klanten en hun nabestaanden veiligstellen. Dat is onze missie; “Nu voor Later”. We doen dat met betrokken medewerkers, die vragen en opdrachten altijd snel en met kennis van zaken behandelen. 

Met elkaar werken we iedere dag hard aan de ontwikkeling van een bedrijf met een aantrekkelijk leef- en werkklimaat. Waarin we ons thuis voelen en het naar ons zin hebben. We streven naar een goede balans. We bieden een inspirerende werkomgeving waarin je kansen en ruimte krijgt om te groeien. Binnen Scildon zijn de lijnen kort en de werkzaamheden divers. De aankomende maanden zal ook ons kantoorpand een flinke make-over krijgen. Daar kijken we naar uit! 

Wij vinden het belangrijk om onze bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zo is er een uitgebreid vrijwilligersprogramma bij verschillende instanties, zoals Sherpa, waarbij veel collega’s betrokken zijn. We steunen goede doelen en ondernemen duurzaam. We doen ook graag mee aan sportevenementen, zoals de Hilversum City Run, ons jaarlijkse Scildon tennistoernooi en de Roparun. 

Er heerst een informele en open cultuur binnen Scildon. Als je hier werkt, word je uitgedaagd om je steeds aan te passen aan de veranderende omgeving. Wij vinden het leuk om ons te blijven ontwikkelen. Vanaf januari 2020 stappen we daarom ook over van een traditionele manier van beoordelen naar een vorm van beoordelen waarin feedback en continu in gesprek zijn leidend zijn. 

We blijven op koers door onze merkwaarden; slagvaardig, verbindend, deskundig en vooruitstrevend. Wij willen echt het verschil maken en daarom streven wij naar steeds betere dienstverlening. En met succes. De afgelopen jaren zijn wij door Adfiz uitgeroepen tot de beste zakelijke pensioenverzekeraar. En daar zijn we trots op!